Järvenpään kaupunginhallitus päätti torstaina kutsua seitsemän kaupunginjohtajan viran tavoittelijaa haastatteluun.

Yksi haastateltavista on järvenpääläinen filosofian maisteri Markku Hyttinen, joka on antanut virkaan suostumuksensa hakuajan päättymisen jälkeen. Hyttinen on Hengitysliiton toiminnanjohtaja. Hän toimi Pornaisten kunnanjohtajana 2011–2015.

Virkaa hakeneista Järvenpään kärkipoliitikoista haastatteluun kutsutaan vain kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Helinä Perttu. Perttu on rehtorina työskentelevä kasvatustieteiden maisteri.

Muut kutsutut ovat filosofian maisteri, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson, oikeustieteen tohtori, Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen, kauppatieteiden maisteri, Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen, hallintotieteiden maisteri, Järvenpään talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola ja hallintotieteiden maisteri, Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

Järvenpään kaupunginjohtajan kahdeksan vuoden määräaikaiseen virkaan saapui 16 hakemusta. Hakijoista lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on vetänyt hakemuksensa pois.

Järvenpäässä on tavoitteena, että kaupunginvaltuusto pääsisi valitsemaan uuden kaupunginjohtajan 12. helmikuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen jää eläkkeelle 1.5.2018 alkaen.