Järvenpää valitsee kaupunginjohtajan helmikuussa. (kuva: Järvenpään kaupunki)

Järvenpään kaupunginhallitus päättää ensi maanantaina uudestaan, ketkä kaupunginjohtajan virkaa hakeneista lähetetään henkilöarviointiin.

Hallitus päätti 15. tammikuuta, että testeihin menevät Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen, Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen ja Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen. Päätös oli valintatoimikunnan suosituksen mukainen.

Hallituksen kokouksessa tehtiin kilpaileva esitys, jonka mukaan mainitun kolmikon lisäksi testeihin olisi lähetetty myös Järvenpään talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola ja Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

Asia ratkaistiin vaalina suljetuin lipuin, ja valintatoimikunnan kanta voitti äänin 6–5.

Kokouksen jälkeen on todettu, että päätösmenettely oli todennäköisesti virheellinen. Koska kaupunginjohtajan valinta kuuluu valtuustolle, kunnanhallituksen ehdotuksesta valtuustolle olisi pitänyt päättää äänestämällä eikä vaalilla suljetuin lipuin.

Täysin vastaavasta tilanteesta ei ole ennakkoratkaisuja, joten täyttä varmuutta menettelyn virheellisyydestä ei ole saatu. Järvenpäässä on kuitenkin katsottu, että asiassa on syytä tehdä uusi päätös.

Järvenpään valtuuston on määrä valita uusi kaupunginjohtaja 12. helmikuuta. Kaupungin asukkaat pääsevät tutustumaan kärkiehdokkaisiin paneelikeskustelussa 1. helmikuuta.