Erkki Kukkosen (vas.) seuraajan valinta Järvenpäähän on juuri käynnistynyt, Kimmo Behmin seuraaja Nurmijärvelle valitaan vielä joulukuussa. (kuva: Kunta.tv)

Kolme kaupunginhallituksen jäsentä havittelee Järvenpään kaupunginjohtajan virkaa. Hakemuksensa ovat jättäneet kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Helinä Perttu, ensimmäinen varapuheenjohtaja Ulla-Mari Karhu, sd., ja kaupunginhallituksen jäsen Tarja Edry, kesk.

Edry toimi viime valtuustokaudella valtuuston puheenjohtajana. Hän lukeutui aiemmin sitoutumattomaan Järvenpää Plus -ryhmään, mutta siirtyi keskustan riveihin tämän vuoden helmikuussa.

Viime huhtikuun kuntavaaleissa Perttu oli Järvenpään ääniharava 589 äänellään. Edryn äänisaalis oli 297 ja Karhun 187. Perttu ja Edry ovat kasvatustieteiden maistereita ja työskentelevät rehtoreina. Karhu on valtiotieteiden maisteri ja Uudenmaan liiton suunnittelupäällikkö.

Kolme kuntajohtajaa

Hakijoiden joukossa on kolme istuvaa kuntajohtajaa. Järvenpäähän haluavat Janakkalan kunnanjohtaja, oikeustieteen tohtori Tanja Matikainen, Tammelan kunnanjohtaja, filosofian maisteri Kalle Larsson ja Hollolan kunnanjohtaja, hallintotieteiden maisteri Päivi Rahkonen.

Matikainen on toiminut aiemmin myös Sulkavan kunnanjohtajana, ja Larsson johti Toivakan kuntaa ennen siirtymistään Tammelaan. Rahkosella on kolmikosta takanaan selvästi pisin ura kuntajohtajana. Hän on johtanut Hollolan lisäksi Pukkilaa ja Elimäkeä.

Järvenpään omista viranhaltijoista virkaa tavoittelee talous- ja hallintojohtaja, hallintotieteiden maisteri Antti Peltola. Myös Keski-Uudenmaan Kuuma-seudun entinen yhteistyöjohtaja, Kuntaliitossa kehityspäällikkönä työskentelevä kauppatieteiden maisteri Johanna Viita ja Kuuma-seudun nykyinen yhteistyöjohtaja, valtiotieteiden maisteri Antti Kuusela ovat hakijoiden joukossa.

Kuntapuolelta virkaa on hakenut myös Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja, kauppatieteiden maisteri Olli Naukkarinen.

Myös Kurttila ja Kiukas hakivat

Virkaa tavoitteli kaikkiaan 16 hakijaa.

Lapsiasiavaltuutettuna työskentelevä hallintotieteiden ja teologian maisteri Tuomas Kurttila on hakijoiden joukossa, samoin Suomen sosiaali ja terveys ry Sosten pääsihteeri, filosofian maisteri Vertti Kiukas.

Hakemuksensa ovat jättäneet myös oululainen oikeustieteiden maisteri Taneli Tuomaala ja tuusulainen koneautomaatioteknikko Timo Massinen.

Lisäksi virkaan jättivät paperinsa yksi alaikäinen hakija sekä yksi jo hakemuksensa poisvetänyt henkilö.

Kaupunginjohtajan valintaa valmisteva toimikunta toivoo, että suostumukset virkaan jätettäisiin perjantaihin 15. joulukuuta mennessä.

Järvenpäässä on tavoitteena, että valtuusto valitsisi kaupunginjohtajan 12. helmikuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen jää eläkkeelle 1. toukokuuta 2018 alkaen. Uusi kaupunginjohtaja valitaan kahdeksan vuoden määräajaksi.