Harri Palviainen on työskennellyt Järvenpään kaupunkikehitysjohtajana vuodesta 2021. Sitä ennen, vuodesta 2018, hän toimi Business Joensuu Oy:n toimitusjohtajana. (Kuva: Joensuun kaupunki / Samuli Kuittinen)

Järvenpään kaupungin kaupunkikehitysjohtajana joulukuusta 2021 lähtien toiminut Harri Palviainen on irtisanoutunut. Hän aloittaa toukokuun alussa Helsingin Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtajana.

– On ollut palkitsevaa viedä yhdessä Järvenpäätä eteenpäin kasvun ja kehityksen polulla uuden strategiamme ohjaamana. Uskon, että talouden haasteista huolimatta kehityssuunta on jatkossakin positiivinen. Järvenpäällä on erinomaiset eväät yhteiseen hiileen puhaltaen menestyä myös tulevaisuudessa elinvoimaisena metropolialueen pohjoisena keskuksena, Palviainen sanoo Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Vt. kaupunkikehitysjohtajana toimii kaupunkitekniikan johtaja Mikko Autere. Autere on hoitanut sijaisuutta jo alkuvuoden ajan Palviaisen ollessa opintovapaalla.

Kaupunkikehitysjohtaja on palvelualuejohtaja, jonka valitsee Järvenpään kaupunginvaltuusto. Uuden kaupunkikehitysjohtajan rekrytointi on tarkoitus aloittaa Järvenpäässä viimeistään syksyllä.

Järvenpään kaupunginvaltuusto valitsi Palviaisen kaupunkikehitysjohtajaksi toukokuussa 2021. Valinnan ratkaisi arpa, sillä Palviainen ja Olli Keto-Tokoi saivat molemmat suljetussa lippuäänestyksessä 23 ääntä.

Ennen Järvenpään-vuosiaan Palviainen on työskennellyt Business Joensuu Oy:n toimitusjohtajana, Produal Oy:n myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana, Comptel Oyj:ssa liiketoimintajohtajana, Sanoma-konsernissa AAC Global Oy:n toimitusjohtajana ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun koulutus- ja palveluyksikön johtajana. Lisäksi Palviainen on työskennellyt johto- ja asiantuntijatehtävissä muun muassa Elisalla, Satama Interactivessa ja Telestellä.