Jenni Airaksinen toimi Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtajana 2017-2019.

Hallintotieteiden tohtori, Tampereen yliopiston yliopistolehtori Jenni Airaksinen aloittaa työskentelyn FCG Finnish Consulting Groupissa osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana.

Airaksinen jatkaa työskentelyään myös Tampereen yliopiston palveluksessa. Aiemmin hän on muun muassa Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtajana.

Airaksinen väitteli 2009 hallintotieteiden tohtoriksi kuntahallinnon uudistamisesta. Tutkimuksen kohteena oli kuntien seudullisen yhteistyön lisäämiseen 2000-luvun alussa tähdännyt Seutukuntien tuki -hanke. Viimeisimpänä Airaksinen on tutkinut muun muassa vaikuttavuussijoittamista, kaupunkihallinnan kapasiteetin kysymyksiä sekä kuntajohtamisen kriisejä.

– Kuntakenttä on ennennäkemättömän muutoksen äärellä. Haluan toimia kuntien kumppanina tämän muutoksen keskellä. Koen, että FCG on Suomen parhaita paikkoja siihen. FCG:n missiona on tehdä hyvää elämää, enkä tiedä missä muualla sitä voisi tehdä kouriintuntuvammin kuin kuntakentällä, Airaksinen sanoo FCG:n tiedotteessa.

Uutista muutettu 28.10. klo 9.11: Muutettu otsikkoa ja lisätty tieto, että Airaksinen aloittaa FCG:ssä osa-aikaisena vanhempana neuvonantajana ja jatkaa työskentelyään Tampereen yliopistossa.