Sari Kaasinen.

Joensuun hyvinvointilautakunta valitsi keskiviikkona musiikin tohtori Sari Kaasisen kaupungin uudeksi kulttuurijohtajaksi.

Rääkkylässä vuonna 1967 syntynyt Kaasinen on suomalaisen kansanmusiikin tunnetuimpia nimiä. Hän perusti Värttinä-yhtyeen yhdessä siskonsa Mari Kaasisen kanssa 1983 ja toimi yhtyeen laulajana ja taiteellisena johtaja vuoteen 1996 saakka. Nykyisin Kaasisen yhtyeitä ovat Sari Kaasinen & Otawa ja Set’akat.

Kaasinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 1994 ja musiikin tohtoriksi 2009. Taiteellisen tohtorin tutkinnon aiheena oli “Erään karjalaisen naisen laulut”.

Kaasinen on Lappeenrannan linnoituksessa toimivan kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneen toimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Rääkkylän Kihaus Folk Music Festivalin taiteellisena johtajana vuosina 1991–2005.

Joensuun kulttuurijohtajan virkaa tavoitteli 46 hakijaa. Virka tuli avoimeksi, kun Rebekka Pilppula siirtyi vuoden 2018 alussa Turun kaupungin kirjastopalvelujohtajaksi.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.