Apulaispormestariksi siirtyvä Johanna Laisaari on juristi ja kansallisen lapsistrategian pääsihteeri. (Kuva: SDP Helsinki)

SDP:n Helsingin piirijärjestö esittää varavaltuutettu Johanna Laisaarta Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi. Apulaispormestarin nimeää kaupunginvaltuusto kesäkuun kokouksessaan.

Apulaispormestariksi olivat tarjolla Hilkka Ahde, Ville Jalovaara, Johanna Laisaari ja Markku Rantahalvari. Ylimääräisen piirikokouksen äänestyksen ensimmäisellä kierroksella Laisaari sai 53 ääntä, Ahde 40 ääntä, Rantahalvari 16 ääntä ja Jalovaara 12 ääntä.

Kun kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta äänistä, Laisaari ja Ahde jatkoivat äänestyksen toiselle kierrokselle. Siinä Laisaari sai 71 ääntä ja Ahde 50 ääntä.

Laisaari kiitti puheessaan puoluetovereitaan luottamuksesta ja hyvästä yhteishengestä:

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Me jatkamme Nasima Razmyarin aloittamaa hyvää työtä Helsingin kasvatus- ja koulutuspolitiikan johtavana puolueena, ja kehitämme toimialaa niin, että yhdenvertaisuus sekä lasten ja nuorten hyvinvointi lisääntyy.

Vuoden 2021 kuntavaalien luottamuspaikkaneuvotteluissa SDP sai kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan apulaispormestarin tehtävän. Apulaispormestarina toiminut Nasima Razmyar valittiin kevään eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi.

Helsingissä Apulaispormestari on päätoiminen luottamushenkilö. Helsingissä on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina ja kaupunginhallituksen jäseninä.