kuva: Maarika Mayry

Laitilan kaupunginjohtajasta Johanna Luukkosesta tulee Rauman uusi kaupunginjohtaja. Luukkonen sai valtuuston vaalissa maanantaina 24 ääntä ja Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen 19 ääntä.

Johanna Luukkonen on hallintotieteiden maisteri. Hän on johtanut Laitilan kaupunkia elokuusta 2017. Sitä ennen, vuoden 2015 alusta, hän toimi Kangasniemen kunnanjohtajana. Kangasniemelle hän siirtyi Hyvinkään kaupungin hankintapäällikön tehtävästä. Luukkonen toimii muun muassa seutukaupunkiverkoston puheenjohtajana, eri ministeriöiden työryhmissä ja julkisen sektorin yhteishankintayhtiön Hansel Oy:n hallituksen jäsenenä.

Rauman kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli kymmenen hakijaa, joista valintatoimikunta haastatteli kahdeksan. Viisi hakijaa lähetettiin soveltuvuustesteihin, ja heistä Luukkonen ja Korhonen etenivät jatkohaastatteluihin.

Rauman nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle kesäkuun lopussa 2020. Hänen viimeinen työpäivänsä on 30. huhtikuuta, minkä jälkeen hän on vuosilomalla. Koski on ollut sairauslomalla joulukuun alusta 2019 lähtien, ja hänen sairauslomansa jatkuu edelleen. Hänen sijaisenaan toimii toimialajohtaja Tomi Suvanto.

EDIT: Tietoja Johanna Luukkosesta ja Kari Koskesta täydennetty 24.2. klo 21.45.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.