Varkauteen siirtyvä Joonas Hänninen on toiminut Joroisten kunnanjohtajana vuodesta 2014.

Varkauden valtuusto valitsi maanantaina Joonas Hännisen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Hänninen sai valtuuston virkavaalissa 30 ääntä ja Honeywellin paikallisjohtajana Varkaudessa toimiva Tommi Taskinen 13 ääntä.

Hänninen on Sallassa 1985 syntynyt yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on toiminut Joroisten kunnanjohtajana vuodesta 2014. Ennen Joroisiin menoa Hänninen työskenteli Pelkosenniemen kunnan vs. kunnansihteerinä ja sitä ennen Sallan kunnan palveluksessa eri tehtävissä.

– Olen Joroisten kunnanjohtajana nähnyt läheltä Varkauden kaupungin monet mahdollisuudet. Alueella on vahva kansainvälinen teollisuus, joka hyötyy meneillään olevista megatrendeistä muun muassa energiantuotannon puolella. Varkauden johtajuus kiinnostaa kaupungin, mutta myös koko Keski-Savon kehittämisen vuoksi. Uskon, että Keski-Savon alueella on paljon yhteistyön mahdollisuuksia, jotka hyödyttäisivät koko aluetta, Hänninen sanoo.

Virkaa tavoitteli 12 hakijaa, ja 6 johtajaehdokasta haastateltiin. Henkilöarviointiin lähetettiin Hännisen ja Taskisen lisäksi Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, mutta hän ilmoitti vetäytyvänsä hakuprosessista.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kaupunginjohtajan virka vapautuu vuoden 2022 alussa, kun nykyinen kaupunginjohtaja Hannu Tsupari jää eläkkeelle. Uusi kaupunginjohtaja voi aloittaa apulaiskaupunginjohtajan virassa jo keväällä 2021.