kuva: Lopen kunta
Lopen kunnantalo.

Yhdeksän Lopen kunnanvaltuutettua on jättänyt aloitteen, jonka mukaan kunnanvaltuuston pitäisi asettaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan kunnanjohtaja Mikko Salmelan erottamista tai siirtämistä toisiin tehtäviin. Vaatimus on Lopen kunnanvaltuuston esityslistalle ensi maanantaina, 25. helmikuuta.

Valtuutetut perustelevat aloitettaan virkatehtävien toistuvalla laiminlyönnillä, kunnan edun vastainen toiminnalla ja kunnan maineen heikentämisellä.

Asiaa käytiin läpi joulukuussa kaupunginhallituksessa. Tuolloin kunnanhallitus totesi äänin 7–4, että johtajasopimuksessa kuvattua laajaa epäluottamusta kunnanjohtajan kykyyn hoitaa virkatehtäviään ei ole olemassa. Kunnanjohtajalle annettiin varoitus virkavelvollisuuksien laiminlyönnistä marraskuun lopun virkamatkalla.

Aloitteen ovat allekirjoittaneet perussuomalaisten valtuutetut Antti Salminen ja Tommi Naakka, kokoomuksen Rosa Laine, Eeva Pyhälammi, Jarmo Laukkanen, Antti Mikkola ja Tiina Seppälä sekä keskustan Heli Lehtilä ja Teemu Päivärinta. Lopen valtuustossa on 27 jäsentä.

Salmela valittiin Lopen kunnanjohtajaksi tammikuussa 2018. Aiemmin Helsingin kaupungin palveluksessa lakimiehenä työskennellyt Salmela sai valtuuston virkavaalissa 19 ääntä ja Päivölä-opiston rehtori, Panssariprikaatin entinen komentaja Pekka Järvi 8 ääntä.