Juha Rehula toimi perhe- ja peruspalveluministerinä Juha Sipilän hallituksessa 2015–2017. (Kuva: Valtioneuvosto / Laura Kotila)

Padasjoen määräaikaisena kunnanjohtajana toiminut Juha Rehula haluaa luotsata Padasjokea myös jatkossa. Kunnanjohtajan viran hakuaika päättyi perjantaina 9. helmikuuta, ja Rehula on yksi 15 hakijasta.

Kuntajohtajakokemusta on myös kauppatieteiden maisteri Jussi Stoorilla, joka on toiminut Lemin kunnanjohtajana 2015–2019.

Muut hakijat ovat kauppatieteiden maisteri Antti Ritvonen, insinööri AMK Ari Järvinen, sosionomi Ester Spector, rakennusalan perustutkinnon suorittanut Janne Voutilainen, kasvatustieteen maisteri Juuso Vuorinen, tradenomi Karoliina Pitkäaho, autoteknikko Markku Soppi, lentokonemekaanikko, master of science Marko Halla, hallintotieteiden maisteri Pauliina Österberg, filosofian maisteri Pekka Ruuskanen, tradenomi AMK Pirjo Metiäinen, filosofian ja hallintotieteiden maisteri Päivi Tuomi ja hallintotieteiden maisteri Veera Varjola.

Keskustan kansanedustajana pitkään toiminut Juha Rehula aloitti Padasjoen määräaikaisena kunnanjohtajana 7. elokuuta 2023. Pesti on yhden vuoden mittainen.

MainosRehula on kunnallistutkinnon suorittanut sosionomi Tampereen yliopistosta. Hän toimi Pukkilassa vs. ja ma. kunnanjohtajana 2020–2021. Hän on työskennellyt myös Valkealan vs. kunnankamreerina, Pukkilan vs. kunnansihteerinä ja Padasjoen hallintojohtajana. Poliitikkourallaan hän on toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysministerinä ja perhe- ja peruspalveluministerinä.

Kunnanjohtaja valitaan nyt toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Korjattu Pauliina Österbergin ja Veera Varjolan tutkinnot hallintotieteiden maisteriksi 11.2. klo 12.19.