kuva: Ville Miettinen
Terveystalosta HUSiin siirtyvä Juha Tuominen on toiminut uransa aikana myös HUSin johtajaylilääkärinä.

HUSin toimitusjohtajaksi on valittu lääketieteen tohtori Juha Tuominen.

Tuominen on työskennellyt Suomen Terveystalon johtavana ylilääkärinä vuoden 2010 alusta. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa HUSin johtajaylilääkärinä.

HUSin valtuusto valitsi Tuomisen tiistaina äänin 595,1–484. Tuominen voitti valtuuston vaalissa Jari Petäjän, joka on HUSin lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja ja koulutukseltaan lastentautien ja neonatologian erikoislääkäri. HUS-kuntayhtymän hallitus esitti kesäkuussa Petäjän valintaa toimitusjohtajaksi.

Tuomisen valinnan takana olivat kokoomuksen, keskustan ja vihreiden valtuutetut, jotka tiettävästi kaikki äänestivät Tuomista. SDP:n ja vasemmistoliiton valtuutetut äänestivät Petäjän puolesta. RKP:n ja yliopiston edustajien äänet ilmeisesti jakaantuivat kärkiehdokkaiden kesken.

Virkaa tavoitteli 11 hakijaa, joiden lisäksi Juha Tuominen jätti virkaan suostumuksensa.

Petäjän ja Tuomisen lisäksi haastatteluihin kutsuttiin Erna Kentala, Markku Mäkijärvi ja Eetu Salunen. Haastattelujen perusteella valintatoimikunta lähetti henkilöarviointiin Mäkijärven, Petäjän, Salusen ja Tuomisen.

HUSin toimitusjohtajan virka vapautuu, kun nykyisen toimitusjohtajan Aki Lindénin toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

 

Juttua täydennetty 14.8. klo 13.44: Lisätty tiedot eri poliittisten ryhmien kannoista.