Kuva: Pixbay

Hallintotieteiden maisteri Juho Järvenpää on Sulkavan uusi kunnanjohtaja.
Valtuusto valitsi Järvenpään yksimielisesti maanantaina.

– Kaikki poliittiset ryhmät ilmaisivat puheenvuoroissaan tukensa Järvenpään valinnalle, valtuuston puheenjohtaja Hannu Auvinen, kesk., kertoo.

Järvenpää, 32, on Sulkavan talous- ja hallintojohtaja ja vs. kunnanjohtaja. Hän on työskennellyt Sulkavan kunnan palveluksessa syksystä 2015. Aiemmin Järvenpää on toiminut muun muassa Mäntyharjun vt. talousjohtajana, Hartolan hallintojohtajana ja Pertunmaan seurakunnan talouspäällikkönä.

Kunnanjohtajan virkaa havitteli seitsemän hakijaa. Järvenpää antoi virkaan suostumuksensa. Sulkavan aiempi kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka siirtyi kunnanjohtajaksi Asikkalaan.

– Todella hyvällä mielellä olen. Yksimielinen valinta antaa hyvän pohjan työskentelylle. Mikään ei tosin muutu suuresti, sillä olen hoitanut kunnanjohtajan tehtäviä jo juhannuksesta lähtien, Juho Järvenpää kertoo.

Äiti ja poika kunnanjohtajina

Juho Järvenpää ja hänen Kristiina-äitinsä ovat ainutlaatuinen kaksikko, sillä Kristiina Järvenpää toimii kunnanjohtajana naapurikunnassa Rantasalmella.

– Onkohan vastaavanlaisia tapauksia ollut Suomessa aiemmin? Kun työskentelemme naapurikunnissa, tapaamme usein virkatehtävissä. Rantasalmella ja Sulkavalla on paljon yhteistyötä, ja esimerkiksi heti tiistaiaamuna istumme yhteisessä työryhmässä pohtimassa teknisten palvelujen kilpailuttamista, Juho Järvenpää kertoo.

– Työtehtävissä olemme tietysti virkarooleissa ja omien kuntiemme edustajia, mutta luonnollisesti keskustelemme kunnan johtamisesta muutenkin. Onneksi mentorointi ei kulje vain yhteen suuntaan, vaan minäkin pystyn tuomaan esiin näkökohtia, joista voi olla äidilleni apua hänen työtehtävissään.

– Minulla on pieniä lapsia ja Kristiina on heidän isoäitinsä, joten vapaa-ajalla huomio on onneksi usein muualla kuin kunta-asioissa, Juho Järvenpää sanoo.

Juttua muutettu 30.10. klo 19.05: Lisätty Juho Järvenpään kommentit ja muutettu otsikkoa.