kuva: Ville Miettinen

Mäntyharjun entinen kunnanjohtaja Jukka Ollikainen ei siirry Hirvensalmelle kunnanjohtajan viransijaiseksi. Ollikainen on vetänyt pois suostumuksensa tehtävään.

Hirvensalmen kunnanhallitus esitti valtuustolle, että se valitsisi Ollikaisen vs. kunnanjohtajaksi 1.10. alkaen siihen saakka, kunnes kunnanjohtajan virka saadaan täytettyä ja uusi kunnanjohtaja aloittaa tehtävässään.

Paikallislehti Hirvensalmelaisen mukaan Ollikainen vetäytyi, koska hänen tietoonsa oli tullut ettei valintaa tehtäisi ilman äänestystä. Valtuuston puheenjohtaja Aada Ruhanen, kesk., kertoo lehdessä, että Ollikaisen käydessä esittäytymässä kunnanhallituksessa kävi ilmi, ettei kokoomus tukisi Ollikaisen valintaa.

Hirvensalmelle etsittiin sijaista, sillä kuntaa vuodesta 1984 johtanut Seppo Ruhanen on ilmoittanut valtuustolle aikovansa irtisanoutua eläköitymisen vuoksi helmi-maaliskuun vaihteessa 2024 ja hän pitää vuosilomiaan 1.9.2023 alkaen. Ruhasta sijaistaa nyt hallintosäännön mukaisesti hallintojohtaja Anne Matilainen.