Vantaa valitsee kaupunginjohtajan 13. marraskuuta. (kuva: Ville Miettinen)

Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula ja Helsingin apulaiskaupunginjohtajana kesään saakka toiminut Ritva Viljanen ovat kärkiehdokkaat, kun Vantaa valitsee uutta kaupunginjohtajaa.

Valintaa valmisteleva toimikunta päätti keskiviikkona kutsua Ujulan ja Viljasen valtuustoryhmien haastatteluun. Molemmat jatkohaastatteluun kutsuttavat päätettiin samalla lähettää henkilöarviointiin. Ujula on puoluetaustaltaan kokoomuslainen ja Viljanen sosiaalidemokraatti.

Ujula, 44, on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut Porvoon kaupunginjohtajana vuodesta 2009 ja sitä ennen apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2007. Aiemmin hän työskennellyt muun muassa Huittisissa vs. kaupunginjohtajana ja elinkeinojohtajana ja Satakuntaliitossa vs. hallintojohtajana.

Ritva Viljanen, 59, on valtiotieteiden maisteri ja oikeustieteiden kandidaatti. Hän työskenteli Helsingin henkilöstö- ja sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2012 viime kesäkuuhun saakka, jolloin Helsingissä siirryttiin pormestarimalliin. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sisäministeriön kansliapäällikkönä ja väestörekisterikeskuksen ylijohtajana.

Kaupunginjohtajan virka tulee avoimeksi, kun Kari Nenonen jää eläkkeelle 1.3.2018 alkaen. Virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut, joista Ujulan ja Viljasen lisäksi haastateltiin Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja Vantaan valtuutettu, metsänhoitaja Anniina Kostilainen

Valtuustoryhmien haastattelut pidetään 8. marraskuuta, ja kaupunginjohtaja on tarkoitus valita kaupunginvaltuustossa 13. marraskuuta.