Jukka Vornanen siirtyy valtioneuvoston tehtävistä Turun kaupunkiseudulle. (Kuva: Salla Merikukka)

Turun ydinkaupunkiseudun kuntayhtymän hallitus on valinnut filosofian maisteri Jukka Vornasen seutujohtajaksi.

Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku hyväksyivät ydinkaupunkiseudun kuntayhtymän perustamista koskevan perussopimuksen viime elokuussa. Kuntayhtymän tavoitteena on vahvistaa poliittista yhteistyötä lisäämällä seudun elinvoimaisuutta, kilpailukykyä ja pitovoimaa.

Jukka Vornanen työskentelee tällä hetkellä sisäministeri Krista Mikkosen, vihr., erityisavustajana.

Mainos– Vornasella on vahva tuntemus ja kokemus vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta ja hän tuntee Turun seudun laaja-alaisesti. Hänellä on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja hän tuntee kuntien ja valtion toiminnan hyvin. Lisäksi hänellä on laajat verkostot niin seudullisesti kuin kansallisestikin, valintaa perustellaan kuntayhtymän tiedotteessa.

Seutujohtaja vastaa kuntien välisen yhteistyön vahvistamisesta ja kehittää seudun mahdollisuuksia.

– Turun kaupunkiseudulla on tehty pitkään yhteistyötä. Onnistuneita yhteishankkeita on useita. Sote-uudistuksen jälkeisessä ajassa on hyvä arvioida, miten yhteistyötä voisi jatkossa kehittää. Kaupunkiseutujen välisessä kilpailussa yhteistyö on vahvuus, Vornanen sanoo.

MainosVornanen aloittaa työnsä maaliskuussa 2023. Hän luo aluksi tilannekuvan Turun seudun vahvuuksista ja kehittämiskohteista sekä tutustuu ydinkaupunkiseudun kuntien keskeisiin toimijoihin, verkostoihin ja tulevaisuuden tekijöihin.

– Turun kaupunkiseudun menestys on itselleni tärkeä asia ja odotan innolla paluuta töihin kaupunkiseudulle nykyisistä valtioneuvoston tehtävistä, Vornanen kertoo.