kuva: Keski-Pohjanmaan liitto

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä esittää, että maakunta- ja sote-uudistusta johtavaksi muutosjohtajaksi valitaan Jussi Rämet. Konsernihallinnon muutosjohtajaksi on ehdolla Jyrki Kaiponen.

Rämet on filosofian maisteri ja Pohjois-Pohjanmaan liiton suunnittelujohtaja. Hän toimi vs. maakuntajohtajana, kun Pauli Harju työskenteli valtiovarainministeriössä maakuntauudistuksen muutosjohtajana 2016–2017. Rämet on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Keski-Pohjanmaan liiton suunnittelupäällikkönä.

Kaiponen on kokkolalaisessa asianajotoimistossa työskentelevä lakimies. Hänellä on myös upseerin ja yleisesikuntaupseerin tutkinnot ja takanaan pitkä ura puolustusvoimien palveluksessa.

Muutosjohtajan virkaa tavoittelivat Rämetin lisäksi Eija-Liisa Heikkilä, Petri Jylhä, Jyrki Kaiponen, Eija Kellokoski-Kari, Harri Mattila, Anne Pesola, Anne Sormunen ja Kaija-Riitta Suonsyrjä. Konsernipalvelujen muutosjohtajaksi halusivat Kaiposen lisäksi Eija-Liisa Heikkilä, Tiina Isotalus, Harri Mattila ja Tapani Tiilikka.

MainosOhjausryhmä teki esityksensä perjantaina 6. huhtikuuta. Maakuntahallitus päättää virallisesti valinnoista 16. huhtikuuta.