Henri Tanskanen on Juuan uusi kunnanjohtaja.

Juuan valtuusto valitsi maanantaina uudeksi kunnanjohtajaksi yksimielisesti Henri Tanskasen. Tanskanen on hallintotieteiden maisteri ja hän työskentelee Migrissä eli Maahanmuuttovirastossa tiiminvetäjänä.

Tanskasen mukaan kunnanjohtajan työssä kiehtoo työn monipuolisuus ja mahdollisuus työskennellä laajalti eri sektoreilla.

– Minua kiinnostaa myös työn ihmisläheisyys. Toisaalta se on taas vaativaa johtamistyötä, jossa tarvitaan monipuolista juridista osaamista.

Työ vastaa myös Tanskasen koulutusta, sillä hän on erikoistunut opinnoissaan hallintomenettelyyn, kunnallisoikeuteen ja virkamiesoikeuteen.

– Kunnanjohtajan on yleensä jo johtamissopimustenkin perusteella pidettävä huolta omasta osaamisestaan ja kouluttauduttava. Se sopii minulle – pidän jatkuvasti yllä omaa osaamistani lisäopintojen kautta ja parhaillaan suoritan julkisten hankintojen johtamisen lisäopintoja Itä-Suomen yliopistossa.

Lappeenrannassa asuvalla Tanskasella on vahvat siteet Pohjois-Karjalaan. Hän on syntynyt Joensuussa ja asunut lapsuudessaan ja nuoruudessaaan Liperin Ylämyllyllä ja Joensuussa.

– Vanhempieni sukuhaarat ovat lähtöisin Polvijärveltä ja vaimoni sukua asuu Tohmajärvellä ja Kiteellä. Omaa sukuani asuu paljon Joensuussa, hän kertoo.

Juuka valitsi seuraajan Markus Hirvoselle, joka siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntajohtajaksi. Hirvonen on johtanut Juukaa vuodesta 2016.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 18 hakijaa, joista yhdeksän haastateltiin. Tanskasen lisäksi kolmen kärkiehdokkaan joukkoon valikoituivat Ylitornion sivistysjohtaja Petri Pasanen ja useiden kuntien johtotehtävissä toiminut Esko Rautiainen.

 

Edit: Tanskasen kommentit lisätty 15.12. klo 17.15. Täydennetty Tanskasen tietoja 16.12. klo 14.45.