Laitila valitsee uuden kaupunginjohtajan.
kuva: Laitilan kaupunki
Laitila valitsee seuraajan Johanna Luukkoselle. Hakijoita on kymmenen.

Laitilan kaupunginhallitus on päättänyt kutsua kolme hakijaa haastatteluun kaupunginjohtajan virkaa varten. Haastateltavat ovat valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo Mynämäeltä, oikeustieteen maisteri Lauri Kattelus Turusta ja kauppatieteiden maisteri Terttu Korte Kannuksesta.

Juuso Alatalo työskentelee Kaarinan kaupungin palveluksessa hallinnon asiantuntijana. Lauri Kattelus on Turun kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja. Terttu Korte on Kannuksen kaupunginjohtaja. Hänen määräaikainen kautensa päättyy syksyllä, eikä hän ole hakenut sille jatkoa.

Virkaa tavoitteli 10 hakijaa. Muut hakijat olivat kasvatustieteiden maisteri Veli-Pekka Heikkinen Espoosta, hallintotieteiden maisteri Anitta Hietaniemi Pälkäneeltä, tradenomi Raino Laakso Salosta, kauppatieteiden maisteri Paula Lehtovirta Turusta, filosofian maisteri Lotta Leppänen Helsingistä, yleisesikuntaupseeri Juha Salminen Rovaniemeltä ja hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Jämsästä.

Laitila on haarukoinut kaupunginjohtajakandidaatteja myös konsulttiyhtiön apua käyttäen ja mahdollista on, että haastateltavien joukkoa täydennetään johtajaehdokkailla, jotka antavat suostumuksensa tehtävään hakuajan jälkeen.

Kaupunginjohtajan virka tuli haettavaksi, kun Johanna Luukkonen valittiin Rauman kaupunginjohtajaksi. Kesän aikana Raumalle siirtyvä Luukkonen on johtanut Laitilaa elokuusta 2017.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.