Jyrki Kaiponen on työskennellyt syksystä 2018 vt. maakuntajohtajana.

Keski-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuusto valitsi torstaina Jyrki Kaiposen maakuntajohtajaksi. Kaiponen sai valtuuston virkavaalissa 31 ääntä, Keski-Pohjanmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkö Anne Sormunen kolme ääntä ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kehittämispäällikkö Anne Jokela yhden äänen.

Maakunnan päättäjien tuki Kaiposen uudelleenvalinnalle oli vankkaa, vaikka Keski-Pohjanmaan liiton työilmapiiristä ja Kaiposen johtamistavoista on käyty syksyn mittaan värikästä keskustelua etenkin maakuntalehti Keski-Pohjanmaan sivuilla. Lehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessa nimettöminä esiintyneet liiton entiset työntekijät kirjoittivat, että avoin keskustelu liitossa on mahdotonta.

Kaiponen on työskennellyt Keski-Pohjanmaan liiton palveluksessa toukokuusta 2018, jolloin hän aloitti maakunta- ja sote-uudistuksen konsernihallinnon muutosjohtajana. Marraskuussa 2018 hänet valittiin maakuntajohtajaksi vuoden 2020 loppuun ulottuvaksi määräajaksi.  Virka täytettiin määräaikaisesti vireillä olleen maakuntauudistuksen takia. Kaiposen valinnasta valitettiin, ja hän on työskennellyt vt. maakuntajohtajana.

Kaiponen on oikeustieteen maisteri. Hänellä on myös upseerin ja yleisesikuntaupseerin tutkinnot ja takanaan pitkä ura puolustusvoimien palveluksessa. Lisäksi hän on työskennellyt kokkolalaisessa asianajotoimistossa.

Mainos