Vetelin uusi kunnanjohtaja Hannu Jyrkkä ei ole taustaltaan ihan tavallinen kunnanjohtaja. Hän on tehnyt koko työuransa yrittäjänä ja yritysjohtajana.

Jyrkkä lukeutui ohjelmistotekniikkaan, radiotekniikkaan ja elektromekaniikkaan keskittyneen Botnia Hightechin omistajiin.

Intialainen Sasken Communication Technologies osti Botnia Hightechin koko osakekannan vuonna 2006, jonka jälkeen Jyrkkä toimi Saskenin Suomen maayhtiön toimitusjohtajana ja Saskenin Euroopan toiminnoista vastaavana johtajana vuoteen 2013.

Vuodet 2013-2015 Jyrkkä toimi terveydenhuollon teknologiaan erikoistuneen Innokas Yhtymä Oy:n konsernijohtajana ja Innokas Medical Engineering -tytäryhtiön toimitusjohtajana.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Jäin pois operatiivisista johtotehtävistä viime kesänä. Olin rakentamassa itselleni toimenkuvaa useammassa yhtiössä toimivana hallitusammattilaisena, kun näin ilmoituksen Vetelin kunnanjohtajan tehtävästä, Jyrkkä kertoo.

Ilmoitus herätti Jyrkän kiinnostuksen, varsinkin kun siinä painotettiin elinkeinopolitiikan osaamista.

– Ajattelin, että minulla voisi olla annettavaa kotikunnalleni nimenomaan tuosta näkökulmasta. Lisäksi minua kiinnosti mahdollisuus vähentää matkustamista, sillä olin siihen jo varsin kyllästynyt.

Jyrkkä, 54, on syntynyt Vetelissä ja asunut siellä uudestaan vuodesta 1991 lähtien. Hän on koulutukseltaan insinööri ja eMBA.

Jyrkkä aloittaa kunnanjohtajana elokuun alussa, kun nykyinen kunnanjohtaja Liisa Veiskola siirtyy eläkkeelle.