kuva: Kainuun sote
Kainuun keskussairaala.

Kainuun kunnat pyytävät Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitusta kutsumaan koolle yhtymävaltuuston ylimääräisen kokouksen. Perusteena koollekutsumiseen on, että kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto ei nauti kuntien luottamusta.

– Kainuun kuntien taloudellinen tilanne on vakava. Kunnat ovat tilanneet ulkopuolisen arvion Kainuun soten toiminnasta. Arvioinnissa on selvitetty taloutta, johtamisjärjestelmää, palveluja sekä kuntien ja sote:n rajapintoja. Kaikissa mainituissa osa-alueissa on ilmennyt ongelmia, Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva, kesk., ja kaupunginjohtaja Jari Tolonen sanovat torstaina antamassaan tiedotteessa.

Omistajakuntien kunnan- ja kaupunginhallituksille on valmisteltu asiaa koskeva esitys. Yhtymän perussopimuksen mukaan ylimääräinen yhtymävaltuusto on pidettävä, jos jäsenkunta kirjallisesti sitä vaatii tietyn asian käsittelyä varten.

– Asiasta on keskusteltu laajasti Kainuun kuntien johtohenkilöiden kesken. Taustalla on syvä turhautuminen, sanoo Teuvo Hatva.

Kajaanin kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi viikon keskiviikkona.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä