Kaisu Lehtinen-Nevalainen.

Taivalkosken valtuusto valitsi maanantaina Kaisu Lehtinen-Nevalaisen uudeksi kunnanjohtajaksi.  Lehtinen-Nevalainen voitti valtuuston virkavaalissa Maarit Tihisen lukemin 12-11.

Lehtinen-Nevalaisen valintaa esitti Ahti Nevanperä, ps., ja esitystä kannattivat Pentti Haukivaara, sit., ja Urpo Kortetjärvi, sd. Tuomo Horsma, kesk., esitti Harri Karjalaisen, kesk., kannattamana Tihisen valintaa, ja esitys oli samalla keskustan valtuustoryhmän esitys.

Lehtinen-Nevalainen, 34, on yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on työskennellyt reilun vuoden Suomussalmen Talentti-hankkeen projektipäällikkönä. Hankkeessa kartoitetaan keinoja luoda Suomussalmelle ammatillisen oppimisen mahdollisuuksia. Syntyvien toimintamallien on tarkoitus tukea jo olemassa olevia koulutus- ja työllistymispalveluita.

Uusi kunnanjohtaja on lähtöisin Lieksasta ja työskennellut aiemmin muun muassa sijoitusten parissa.

Mainos– Olen päättänyt asettua näille seuduille, ja siksi haluan myös olla kehittämässä elämisen edellytyksiä täällä, tätä nykyä Kuusamossa asuva Lehtinen-Nevalainen sanoo hakeutumisestaan kunnanjohtajaksi.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 13 hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Haastatteluun pääsi 6 johtajaehdokasta, joista 3 kävi soveltuvuusarvioinnissa.

Taivalkoski valitsi seuraajan Jukka Mikkoselle, joka jää eläkkeelle joulukuun alussa. Hän on johtanut kuntaa vuodesta 2008.