Nenonen työskenteli Oulun kaupunginjohtajana 1999–2006 ja Vantaan kaupunginjohtajana 2012–2018. (Kuva: Seppo Haavisto)

Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) on palkinnut Kari Nenosen Vuosikymmenen kuntajohtajana.
Nenonen työskenteli Oulun kaupunginjohtajana 1999–2006 ja Vantaan kaupunginjohtajana 2012–2018. Hän toimi myös Kuntaliiton varatoimitusjohtajana 2006–2009 ja HUS:n toimitusjohtajana 2009–2012.

Palkitsemisen perusteluissa mainitaan, että Nenonen paneutui Vantaan kaupunginjohtajana erityisellä tarmolla kaupungin talouden ja hallinnollisten rakenteiden kuntoon saattamiseen. Taloutta tasapainotettiin ja velkaantuminen saatiin hallintaan.

– Nenonen sai valtuuston puoluerajat ylittäen sitoutumaan toimenpiteisiin ja muutosta tehtiin yhdessä. Innostavana ja ennakkoluulottomana johtajana Nenonen kannusti toimialoja toimimaan edelläkävijänä ja toteuttamaan uudenlaisia toimintatapoja, KAKS toteaa.

KAKS valitsi Vuosikymmenen kuntajohtajan ensimmäisen kerran. Valinnan teki KAKSin hallitus yhteistyössä Suomen Kuntajohtajat ry:n kanssa.

MainosKunniamaininnan KAKS antoi Kuhmon kaupunginjohtajalle Tytti Määtälle. Määttä aloitti kuntajohtajauransa Vaalassa 2009. Hän johti syntymäkuntaansa vuoteen 2017 saakka, jolloin siirtyi Kuhmoon.

– Määttä oli nostamassa Vaalan kriisikuntamenettelystä menestyvien kuntien joukkoon. Hän on ollut uranuurtaja nuorten kuntajohtajien keskuudessa. Määtän vahvuuksiin kuuluvat hyvä yhteistyökyky ja oikeudenmukaisuus päättäjien, virkamiesten, henkilöstön sekä kuntalaisten keskuudessa. Hän on omilla kasvoillaan tuonut tutuksi kuntajohtajan arkea sosiaalisessa mediassa ja useiden sanomalehtien kolumnistina, KAKS perustelee Määtän huomioimista.

KAKS jakoi kuntajohtajapalkintonsa keskiviikkona 5. toukokuuta.

Mainos