kuva: Sami Haapoja / Jyväskylän yliopisto
Pekka Kanervio jättää Kinnulan kunnanjohtajan tehtävät.

Kinnulan kunnanjohtaja Pekka Kanervio eroaa tehtävästään luottamuspulan takia. Kanerviolle maksetaan johtajasopimuksen mukaisesti kuuden kuukauden palkkaa vastaava eroraha.

Kanervio ja kunnan luottamusjohto totesivat viime viikolla yhteisesti luottamuksen menneen, ja kunnanhallitus hyväksyi erosopimuksen maanantaina. Sovintosopimuksessa mainitaan, että molemmat osapuolet pidättäytyvät arvostelemasta toista eivätkä anna eroon liittyen minkäänlaisia lausuntoja toisistaan.

Kanervio aloitti Kinnulan kunnanjohtajana elokuussa 2014. Viime vuoden toukokuussa hänet valittiin kunnanjohtajaksi toistaiseksi voimassa olevaan virkaan yhden äänen turvin.

Kanervio on kasvatustieteiden tohtori ja peruskoulutukseltaan luokanopettaja. Hän työskenteli ennen kuntahallinnon uraansa kuusi vuotta Jyväskylän yliopiston tutkijana ja sitä ennen rehtorina ja opettajana.

Kinnula on ollut tuulinen paikka kunnanjohtajille. Kanervion edeltäjä Juha Urpilainen irtisanottiin kahteen kertaan luottamuspulan perusteella, mutta hallinto-oikeus kumosi molemmat päätökset. Lopulta Urpilainen erosi itse noin 120 000 euron korvausta vastaan.  Myös ennen Urpilaista kunnanjohtajana toiminut Kauko-Pekka Moilanen törmäsi luottamuspulaan: hän irtisanoutui johtajasopimuksensa perusteella vuonna 2004.

 

EDIT 12.3. klo 14.00: Korjattu Juha Urpilaista koskevat tiedot.