kuva: Tiina Takala / Puolustusministeriö
Jussi Niinistö toimi Juha Sipilän hallituksen puolustusministerinä 2015–2019.

Torstaina 4. kesäkuuta kokoontunut Kannuksen kaupunginhallitus esittää valtuustolle Jussi Niinistön valintaa kaupunginjohtajaksi. Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 15. kesäkuuta.

Esitys menee valtuustolle yksimielisenä, vaikka yksi hallituksen jäsen ei ollut Niinistön valinnan takana. Hänen esityksensä Anne Sormusen valinnasta ei kuitenkaan saanut kannatusta.

Niinistö on 49-vuotias filosofian tohtori. Hän toimi perussuomalaisten ja sittemmin sinisten kansanedustajana 2011–2019. Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja hän oli 2011–2015 ja Juha Sipilän hallituksen puolustusministeri 2015–2019.

Niinistöllä on kokemusta myös kuntapolitiikasta. Hän oli perussuomalaisten valtuutettu Nurmijärvellä 2009–2015 ja istuu kuluvalla kaudella sinisten edustajana Helsingin valtuustossa.

Viran tavoittelijoita oli kahdella hakukierroksella yhteensä 12, joista 8 sai kutsun haastatteluun ja 4 lähetettiin soveltuvuusarvioon.

Kannuksen kaupunginjohtaja Terttu Korte on toiminut tehtävässään määräaikaisin pestein vuodesta 2006, ja hänen nykyinen kuuden vuoden kautensa päättyy syyskuussa. Hän ei ollut viran tavoittelijoiden joukossa.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.