Outi Mäkelä.

Nurmijärven valtuusto valitsi keskiviikkona kokoomuksen kansanedustajan Outi Mäkelän uudeksi kunnanjohtajaksi.

Mäkelä sai valtuuston vaalissa 26 ääntä, Kittilän kunnanjohtajan virasta laittomasti erotettu Anna Mäkelä 15 ääntä ja Nurmijärven tekninen johtaja Ilkka Ruutu 10 ääntä.

Mäkelä, 43, on kolmannen kauden kansanedustaja. Nurmijärven valtuutettuna Mäkelä on toiminut vuodesta 2001. Hän on johtanut Nurmijärven kunnanhallitusta vuodesta 2005 ja Uudenmaan maakuntahallitusta vuodesta 2009.

– Nurmijärvi on monien mahdollisuuksien kunta ja aion tehdä kaikkeni, että mahdollisuuksista tehdään totta: että Nurmijärvestä tulee vahva kasvukunta, työpaikka-alue, kaupallisten palvelujen alue ja matkailu- ja kulttuuripitäjä, Mäkelä sanoi valtuutetuille valintansa jälkeen.

– Hihat on jo kääritty, tehdään yhdessä Nurmijärvestä hyvä kunta ja pidetään huolta siitä, että Nurmijärvi on jatkossa enemmän kuin ilmiö.

Mäkelä on kauppatieteiden maisteri. Hän on valmistunut Vaasan yliopistosta 1999 yleinen laskentatoimi pääaineenaan.

Virkaa tavoitteli 26 hakijaa. Nykyinen kunnanjohtaja Kimmo Behm jää eläkkeelle toukokuun alussa 2018. Behm on toiminut kunnanjohtajana vuodesta 1999.

Outi Mäkelän tilalle eduskuntaan nousee Helsingin kaupungin päivystystoimintojen johtajalääkäri, Espoon kaupunginvaltuutettu Mia Laiho.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.