Hämeen liitolla on 11 jäsenkuntaa. (Kuva: Hämeen liitto)

Hämeen liiton johtajavalintoja valmisteleva toimikunta valitsi perjantaina neljä hakijaa haastatteluun maakuntajohtajan virkaa varten.

Haastatteluun menevät maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jaakko Helenius
Kärkölästä, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Timo Kaunisto Hämeenlinnasta, hallintotieteiden tohtori Jari Kolehmainen Kangasalta ja hallintotieteiden maisteri Toni Laine Inarista.

Helenius työskentelee Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n toiminnanjohtajana, Kaunisto on keskustan ex-kansanedustaja ja Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu ja Kolehmainen yliopistotutkija ja tutkimusjohtaja Tampereen yliopiston Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Laine on toiminut vuodesta 2017 Inarin kunnanjohtajana.

Kehittämisjohtajaksi haastatellaan arkkitehti Niklas Lähteenmäki Hämeenlinnasta, yhteiskuntatieteiden tohtori Marko Mälly Tampereelta, diplomi-insinööri Janne Papunen Hämeenlinnasta, arkkitehti, Humppilan kunnanjohtaja Jyri Sarkkinen Lempäälästä ja filosofian maisteri Hanna-Maria Urjankangas Helsingistä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Maakuntajohtajan virkaa tavoitteli 8 hakijaa ja kehittämisjohtajan virkaa 12 hakijaa.