Hattula käynnistää uuden kunnanjohtajan rekrytoinnin elokuun aikana. (Kuva: Hattulan kunta)

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto on irtisanoutunut. Koivisto on parhaillaan opintovapaalla, ja hän jättää tehtävänsä marraskuun alussa, jolloin hänen opintovapaansa päättyy. Koivisto irtisanoutuu johtajasopimuksensa mukaisesti, ja hänelle maksetaan erorahana puolen vuoden palkka.

– Opintovapaalle jääminen oli jo askel tähän suuntaan. Muuta kommentoitavaa minulla ei ole, Koivisto sanoo.

Hattulan valtuusto valitsi Koiviston tiukan äänestyksen jälkeen kunnanjohtajaksi kesäkuussa 2017. Koivisto sai valtuustossa 18 ääntä ja Hattulan Parolannummella toimivan Panssariprikaatin entinen komentaja Pekka Järvi 17 ääntä. Järvi on toiminut kunnanjohtajan sijaisena elokuun 2020 alusta, jolloin Koivisto jäi opintovapaalle.

Koivisto on toiminut aiemmin Huittisten hallintojohtajana ja ennen 2008 toteutunutta Vampulan ja Huittisten kuntaliitosta Vampulan kunnanjohtajana. Koivisto (tuolloin Kytölä) oli 24-vuotias, kun hänet valittiin Vampulan kunnanjohtajaksi vuonna 1999.

MainosHattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila, kok., kertoo, että kunnanhallitus käsittelee uuden kunnanjohtajan rekrytointia maanantaina 9. elokuuta. Uusi valtuusto julistaa viran haettavaksi myöhemmin elokuussa.

– Tarkoituksena on hakea kunnanjohtajaa viiden vuoden määräajaksi, Puotila sanoo.