Linda Leinonen.

Isojoen kunnanjohtajasta Linda Leinosesta tulee Kauhajoen uusi kaupunginjohtaja.

Leinonen sai valtuuston virkavaalissa maanantaina 18 ääntä, Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala kymmenen ja Suupohjan koulutuskuntayhtymän johtaja Ari Loppi seitsemän ääntä.

Aiemmin maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus esitti Reijo Siltalan valintaa. Siltala sai hallituksessa viisi ääntä ja Leinonen neljä.

Leinonen on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi 2008 Tampereen yliopistosta kunnallispolitiikka pääaineenaan. Hänet valittiin Isojoen kunnanjohtajaksi kesäkuussa 2011.

MainosKauhajoen kaupunginjohtajan virkaan kertyi kahdeksan hakemusta, ja lisäksi Reijo Siltala antoi virkaan suostumuksensa.

Kauhajoen nykyinen kaupunginjohtaja Keijo Kuja-Lipasti jää syksyllä eläkkeelle.

Perinpohjainen valintaprosessi 

Linda Leinosen mukaan Kauhajoen valintaprosessista jäi hyvä maku, vaikka prosessi olikin perinpohjainen ja kestoltaan pitkä, kun kesälomakausi sattui väliin.

– Erityisen hyvänä pidin esittäytymistä valtuustolle. Näen positiivisena sen, että valtuutetuille haluttiin vielä antaa mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin.

Leinonen kertoo, että Kauhajoelle hakeutuminen on ollut hänen mielessään jo parin vuoden ajan.

– Päätös on kypsynyt, kun olen saanut seutuyhteistyön tiimoilta tehdä läheistä yhteistyötä Kauhajoen kaupungin johdon, luottamushenkilöiden ja henkilöstönkin kanssa.

– Koen, että Kauhajoki on tulevaisuuden elinvoimakunta, jolla on paljon potentiaalia. Tämän vuoksi koin Kauhajoen kaupungin motivoivana mahdollisuutena, Kristiinankaupungista lähtöisin oleva Leinonen sanoo.

Juttua muutettu 29.8. 2017 klo 16.50: Lisätty Linda Leinosen kommentit