Jyväskylän kaupunginvaltuuston poliittisten ryhmien puheenjohtajat kokoontuivat maanantaina 3. maaliskuuta valmistelemaan Jyväskylän kaupunkiorganisaation ylimmän johdon tulevaisuuden johtamismalleja.

Ryhmien puheenjohtajille on esitetty kysymyksiä jatkovalmistelun pohjaksi. Valtuustoryhmillä on vastausaikaa 28. maaliskuuta saakka.

Kaupunginjohtaja Markku Andersson on ollut aktiivisesti käynnistämässä keskustelua johtamismalleista, mutta ei ole mukana asian valmistelussa.

– On paikallaan pohtia, jatketaanko Jyväskylässä nykyisenkaltaisella kaupunginjohtajamallilla vai kuntalain mahdollistamalla niin kutsutulla pormestarimallilla. Kumpikin vaihtoehto sisältää erilaisia vaihtoehtoisia hallinnon ja päätöksenteon suuntia.

– Myös kuntalaisten kuuleminen on tärkeää. Tällaiselle kaupungin johtamisjärjestelmän syvälliselle pohdiskelulle kuntademokratiassa avautuu harvoin aito mahdollisuus, mutta nyt sellainen on. Johtamisjärjestelmän osalta tarvittavat päätökset tulee olla valmiina hyvissä ajoin ennen eläkkeelle siirtymistäni, Andersson sanoo.

Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jaa artikkeli
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*


Lue asuntorakentamisen trendeistä Kuntarahoituksen Huomisen tekijöistä
Ilmoitus
KERRO TÄRKEIN VIDEOLLA
Ilmoitus