Kuopio haluaa olla hyvän elämän pääkaupunki. (kuva: Kuopion kaupunki/Vicente Serra)

Kuopio on käynnistänyt uuden kaupunginjohtajan hakemisen. Nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen jää eläkkeelle elokuun alussa, ja käytännössä hän lopettaa kaupunginjohtajan työt jo huhtikuun lopussa jäädessään lomalle.

Kuopio kertoo virkailmoituksessaan haluavansa olla hyvän elämän pääkaupunki jokaiselle kuopiolaiselle ja esimerkki muulle maailmalle.

– Olemme saaneet aikaan merkityksellisiä hetkiä kuopiolaisille jo lähes 250 vuoden ajan. Millaisia hetkiä sinä haluat jättää jälkeesi?

Etsinnässä on kaupunginjohtaja, jolla on laaja kokemus organisaation ja konsernin strategisesta johtamisesta sekä hyvä elinkeinoelämän, julkishallinnon ja -talouden tuntemus.

– Johtajana sinulla on kykyä visionäärinä muutoksen, ihmisten ja tunneilmaston johtamiseen sekä aikaa ja halua kuulla alueen asukkaita, yhteisöjä ja henkilöstöä. Strategiamme heijastuu toimintatavoissasi ja kannustat esimerkilläsi muita toimimaan avoimesti, innostavasti, vastuullisesti ja yhdessä.

Hakuaika päättyy 28. helmikuuta kello 12. Kun Kuopio haki kaupunginjohtajaa näyttävällä kampanjalla syksyllä 2017, se sai 32 hakijaa.

Video: Kaupunginjohtajaksi elon, ilon ja olon kaupunkiin?

Mainos