kuva: Keiteleen kunta
Keitele on noin 2200 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Keitele-päivillä 2018 kilpailtiin pyöräpotkureilla.

Keitele sai kahdella hakukierroksella yhteensä 14 hakemusta kunnanjohtajan virkaan.
Hakijoista 9 on kutsuttu haastatteluun.

Haastateltavat ovat diplomi-insinööri Pekka Horttanainen Keiteleeltä, kauppatieteiden maisteri Eeva Karppinen Keiteleeltä, yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Kuittinen Tohmajärveltä, diplomi-insinööri Jukka Paananen Kuopiosta, hallintotieteiden maisteri Raija Potila Toholammilta, hallintotieteiden maisteri Esko Rautiainen Puolangalta, yhteiskuntatieteiden maisteri Juha-Pekka Rusanen Lapinlahdelta, yhteiskuntatieteiden maisteri Tuija Valta Pielavedeltä ja yhteiskuntatieteiden maisteri Jari Willman Lappeenrannasta.

Potilalla, Rautiaisella ja Willmanilla on kokemusta kuntajohtajan työstä. Potila on toiminut kunnanjohtajana Ristijärvellä ja Reisjärvellä ja Willman Kontiolahdella ja Taipalsaarella. Rautiainen on työskennellyt kuluvan vuoden Savukosken vs. kunnanjohtajana ja on aiemmin toiminut kunnanjohtajana myös Puolangalla, Askolassa ja Mellilässä.

Keiteleen kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun kuntaa kesästä 2014 johtanut Hanna Helaste valittiin syyskuussa Jämsän kaupunginjohtajaksi.