Kiuruveden valtuusto uuden valitsee kaupunginjohtajan 24. toukokuuta. Kaupunginhallitus esittää Juha-Pekka Rusasen valintaa.

Kiuruveden kaupunginhallitus esittää valtuustolle Juha-Pekka Rusasen valintaa uudeksi kaupunginjohtajaksi. Rusanen ei ollut hakijoiden joukossa, vaan hän on antanut virkaan myöhemmin suostumuksensa. Rusanen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Keiteleen kunnanjohtaja.

– Kaupunginhallituksen esitys on yksimielinen, kertoo Kiuruveden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen, kesk.

Rusanen valittiin Keiteleen kunnanjohtajaksi tammikuussa 2020. Aiemmin hän työskenteli europarlamentaarikko Elsi Kataisen, kesk., kotimaan erityisavustajana.

Rusanen, 31, toimi ennen Keiteleelle siirtymistään Lapinlahden kuntapolitiikassa. Hänet valittiin 2017 kolmannelle kaudelleen Lapinlahden valtuustoon.

Kiuruveden valtuusto uuden valitsee kaupunginjohtajan 24. toukokuuta. Nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka jää marraskuun lopussa vuosilomalle ja sen jälkeen eläkkeelle maaliskuun 2022 alusta alkaen. Muiniekka on toiminut kaupunginjohtajana elokuusta 2013.