Keski-Suomen liiton maakuntavaltuusto valitsee uuden maakuntajohtajan kesäkuussa. Kuvassa maakuntavaltuusto marraskuisessa hybridikokouksessaan. (kuva: Keski-Suomen liitto)

Keski-Suomen maakuntajohtajan virkaa tavoittelee yhdeksän hakijaa. Hakuaika päättyi torstaina 11. helmikuuta.

Virkaa hakivat muiden muassa yhteiskuntatieteiden tohtori Pekka Hokkanen ja yhteiskuntatieteiden maisteri Susanna Huovinen.

Pekka Hokkanen on Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtaja. Hän on työskennellyt tammikuusta 2020 vt. maakuntajohtajana.

Susanna Huovinen oli SDP:n kansanedustajana 1999–2018. Hän toimi Vanhasen ensimmäisen hallituksen hallituksen liikenne- ja viestintäministerinä 2005–2007 ja Kataisen ja Stubbin hallituksissa peruspalveluministerinä 2015–2017. Hän on työskennellyt vuodesta 2018 Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana.

Muut hakijat ovat tradenomi YAMK Aija-Maria Jokilammi, tradenomi YAMK Kirsi Kellokangas, kauppatieteiden maisteri Ilpo Nurminen, diplomi-insinööri Juha Savimäki, ekonomi Petri Vähäkainu, taloustieteen tohtori Jenni Pääkkönen ja maa- ja metsätalouden maisteri Timo Louna.

Maakuntajohtajana vuodesta 2016 toiminut Tapani Mattila ilmoitti marraskuussa jättävänsä tehtävän. Hän on ollut jo tammikuusta 2020 virkavapaalla ja työskennellyt työ- ja elinkeinoministeriössä teollisuusneuvoksena. Uuden maakuntajohtajan valitsee 11. kesäkuuta kokoontuva maakuntavaltuusto.