Keski-Suomen liiton maakuntavaltuusto valitsee uuden maakuntajohtajan kesäkuussa. Kuvassa maakuntavaltuusto marraskuisessa hybridikokouksessaan. (kuva: Keski-Suomen liitto)

Keski-Suomen maakuntahallitus päätti kokouksessaan perjantaina, että maakuntajohtajan virkaa hakeneista kutsutaan haastatteluun Pekka Hokkanen, Susanna Huovinen, Timo Louna ja Jenni Pääkkönen. Haastatteluryhmän ratkaisu oli yksimielinen.

Haastateltavista Pekka Hokkanen on Keski-Suomen liiton aluekehitysjohtaja. Hän on työskennellyt tammikuusta 2020 vt. maakuntajohtajana. Entinen ministeri ja kansanedustaja Susanna Huovinen on työskennellyt vuodesta 2018 Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana. Timo Louna on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän konserni- ja yhteyspäällikkö ja Keuruun entinen kaupunginjohtaja ja Jenni Pääkkönen valtiovarainministeriön finanssineuvos ja yksikön päällikkö. 

– Valittujen eduksi nousi heidän laaja-alainen työkokemuksensa, osaamisensa ja johtajakokemuksensa. Kaikkien puolueiden edustajista valittu ryhmä haastattelee heidät maaliskuun aikana ja tekee esityksensä maakuntahallitukselle ja edelleen maakuntavaltuustolle, joka päättää maakuntajohtajan valinnan kesäkuun kokouksessa, maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm, sd., kertoo.

Maakuntahallitus päätti, että myös hallintopäällikön virkaa varten haastatellaan neljä hakijaa. Haastattelukutsun saavat Matti Bergman, Hanna Reini, Anne Toikka ja Pia Tolonen.