kuva: Laukaan kunta
Jaakko Kiiskilä on nousemassa Seinäjoen uudeksi kaupunginjohtajaksi.

Laukaan kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä on nousemassa Seinäjoen uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kiiskilän valinnan takana on keskustan valtuustoryhmä ja kokoomuksen valtuutetut yhtä lukuunottamatta, eli reilusti yli puolet 51 valtuutetusta.

Keskusta teki asiassa ryhmäpäätöksen maanantaina sen jälkeen, kun kaupunginjohtajakisan kärkikolmikko oli käynyt esittäytymässä kaupunginvaltuutetuille. Kärkiehdokkaina olivat Kiiskilän lisäksi Seinäjoen kaupungin hallintojohtaja Jari Jokinen ja sisäministeri Maria Ohisalon, vihr., valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen.

Keskustan ryhmässä on 18 valtuutettua.

– Loppusuoralle oli valikoitunut todella hyvä, suorastaan loistava kolmikko. Ryhmämme päätyi siihen, että heistä Kiiskilä on sopivin johtaja Seinäjoelle tähän aikaan, keskustan ryhmän puheenjohtaja Irene Turenius kertoo.

MainosKokoomuksen ryhmän puheenjohtaja Pertti Mäki-Hakola sanoo, että kokoomus ei tee asiassa ryhmäpäätöstä. Ryhmän tuki Kiiskilälle on kuitenkin vankkaa.

– Olen keskustellut valinnasta kaikkien 15 valtuutettumme kanssa, ja heistä 14 on Kiiskilän takana. Lisäksi ryhmäkokouksissamme on mukana kristillisdemokraattien kaksi valtuutettua ja sinisten yksi valtuutettu, ja myös he tukevat Kiiskilän valintaa.

Kiiskilä on 44-vuotias kauppatieteiden maisteri. Hän on lähtöisin Nurmosta, joka on tätä nykyä osa Seinäjoen kaupunkia. Kiiskilä on toiminut Laukaan kunnanjohtajana vuodesta 2012 ja sitä ennen hallintojohtajana Laukaassa ja Toivakassa.

Kaunpunginjohtaja valitaan 15. kesäkuuta. Virkaa tavoitteli 14 hakijaa ja 4 suostumuksensa antanutta, joista 11 valittiin haastatteluihin.