Hannu Laurila on toiminut Keudan palveluksessa vuodesta 2001. (Kuva: Keuda)

Mäntsälän valtuusto valitsi maanantaina Hannu Laurilan uudeksi kunnanjohtajaksi. Laurila on hallintotieteiden maisteri ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan toimitusjohtaja.

Hannu Laurila sai valtuuston virkavaalissa 36 ääntä, Kuuma-seudun yhteistyöjohtaja ja liikelaitoksen johtaja Antti Kuusela 4 ääntä ja Keuruun kaupunginjohtajana viimeksi toiminut Hannu Mars 3 ääntä.

Laurila on toiminut Keudan palveluksessa vuodesta 2001 talousjohtajana, talous- ja hallintojohtajana ja toimitusjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Mäntsälän kunnan kunnankamreerina, Hyvinkään kaupungin apulaiskaupunginkamreerina ja sisäisenä tarkastajana sekä Hämeen lääninhallituksen erikoissuunnittelijana.

– Olen mäntsäläläinen eli olen asunut kunnassa yli 30 vuotta. Uskon, että tätä kautta minulla on myös annettavaa ja näkemystäkin Mäntsälän tulevalle kehitykselle ja suunnalle. Kunnan ja erityisesti siis kotikunnan elinvoiman kehittäminen, kuntalaisten hyvinvointi ja kuntakonsernin tehokas toiminta on minulle sydämen asia. Kunnan toimintakenttä on myös keskellä isoa muutosta, on mielenkiintoista päästä tähän muutokseen mukaan ja vaikuttamaankin, Laurila sanoo.

Virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 20 hakijaa, joista valintaryhmä valitsi 7 haastatteluun. Ensimmäisen haastattelun perusteella valintaryhmä valitsi toiseen haastatteluun Marsin, Kuuselan ja Laurilan. Kolmikko kävi myös henkilöarvioinnissa.

Kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun nykyinen kunnanjohtaja Esko Kairesalo ilmoitti siirtyvänsä eläkkeelle vuoden 2022 alussa.

Juttua muutettu 25.5.2021 klo 11.57: Lisätty Laurilan kommentti.