Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituksen, joka koski Annu Ahosen valintaa Polvijärven kunnanjohtajaksi. Polvijärven valtuusto valitsi Ahosen tammikuussa 2015.

Valitusten takia Ahonen toimi huhtikuusta 2015 vt. kunnanjohtajana, kunnes siirtyi tämän vuoden alussa Kontiolahden Yrityspalveluiden toimitusjohtajaksi. Ahonen myönsi Kuntalehdelle marraskuussa 2016, että Polvijärven poliittinen kiehunta oli yksi syy uusien tehtävien etsintään.

Valituksessa vedottiin muun muassa huonoon valmisteluun. Lisäksi katsottiin, että Ahonen ei täytä viran kelpoisuusehtoja ja että valinnassa olisi syrjäytetty kunnan hallintojohtaja Helena Kaasinen korkeamman ikänsä vuoksi.

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valitukset tammikuussa 2016. Se ei havainnut ikäsyrjintää, piti valintaa hyvin valmisteltuna ja Ahosen koulutusta ja ominaisuuksia tehtävään sopivina. KHO piti voimassa hallinto-oikeuden päätökset.

Ahonen on sosiologiaa pääaineenaan lukenut yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän oli valintahetkellä toiminut neljä vuotta ja neljä kuukautta yritysasiantuntijana ELY-keskuksella. Lisäksi hänellä oli kokemusta kunnallisista luottamustehtävistä elinkeinokeskus-liikelaitoksen, elintarvike- ja ympäristölaboratorion ja koulutuskuntayhtymän johtokunnista.

Hallinto-oikeus arvioi Ahosen tutkinnon kunnanjohtajan virkaan soveltuvaksi korkeakoulututkinnoksi ja katsoi, että Ahonen täytti kelpoisuusvaatimukset myös käytännön kokemuksen osalta.

KHO:n 28. huhtikuuta antamasta päätöksestä kertoi ensimmäisenä Karjalainen.

Polvijärvi on valinnut uuden kunnanjohtajan Ahosen lähdön jälkeen. Valituksi tuli 27. helmikuuta Tuusniemen hallintojohtajana ja vs. kunnanjohtajana toiminut Jari Tuononen.