Haapavesi on 6700 asukkaan kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. (kuva: Haapaveden kaupunki)

Haapaveden kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee viisi hakijaa ja kolme suostumuksensa antanutta. Hakuaika päättyi perjantaina 16. huhtikuuta.

Hakijoiden joukossa on Kimmo Hinno, joka on toiminut kaupunginjohtajan sijaisena viime vuoden heinäkuusta lähtien. Hinno on oululainen yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on työskennyt aiemmin Pohjois-Pohjanmaan liitossa hallintopäällikkönä, vs. hallintojohtajana ja vuosina 2016–2019 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen projektijohtajana.

Muut hakijat ovat filosofian maisteri Raimo Giren Pälkäneeltä, tradenomi YAMK Kirsi Kellokangas Helsingistä, kauppatieteiden maisteri Vladimir Miklashevsky Helsingistä ja kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala Helsingistä.

Lisäksi suostumuksensa ovat antaneet kasvatustieteiden maisteri Pauli Karihtala Kouvolasta, yhteiskuntatieteiden maisteri Jukka Malila Kirkkonummelta ja oikeustieteiden maisteri Rauno Maaninka.

MainosHaapaveden kaupunginjohtajana vuodesta 2014 toiminut Antti-Jussi Vahteala siirtyi Korpelan Voiman toimitusjohtajaksi.

EDIT:  Juttua muutettu 19.4. klo 8.59. Lisätty tiedot suostumuksensa antaneista ja muutettu otsikkoa.