Kevan hallitus on valinnut varatuomari, ekonomi Kimmo Mikanderin Kevan asiakkuuksista vastaavaksi varatoimitusjohtajaksi.

Mikander toimii tällä hetkellä Mikkelin kaupunginjohtajana. Valinta oli yksimielinen.

Mikanderilla on Kevan hallituksen mukaan vahva kuntakentän ja muun julkisen sektorin osaaminen sekä riittävä eläkealan ja työeläkejärjestelmän tuntemus.

– Mikanderin henkilökohtaiset ominaisuudet vastaavat hyvin varatoimitusjohtajan tehtävän vaatimuksia: hän on motivoitunut, yhteistyökykyinen ja tavoitteellinen. Hänellä on kokemusta asiakkuustyön ja asiantuntijaorganisaation johtamisesta, Kevan tiedotteessa todetaan.

Mikander aloittaa varatoimitusjohtajan virassa alkuvuodesta 2015. Hänen edeltäjänsä, varatoimitusjohtaja Pekka Alanen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Varatoimitusjohtajan paikkaa haki 28 henkilöä, joista 10 haastateltiin. Toisella haastattelukierroksella ja soveltuvuusarvioinneissa oli viisi hakijaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Onnea Kimmolle, paljon oli hyviä hakijoita, mutta vain yksi hyvistä hakijoista kuitenkin valitaan. Tämä virkavaali oli sentään oikeudenmukaisempi kuin taannoin suoritettu Helsingin apulaiskaupunginjohtajan vaali, jossa ”pätevin” eli Ultra Bra- yhtyeen sanoittaja Sinnemäki valittiin.

  2. Ei tuota kovin paljon osaamista tarvita, kun Sinnemäen peittoaa! Muutama vuosi sitten nainen ei TV-keskustelussa erottanut banaania päärynästä!
    Toisaalta, jos entinen Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtaja pärjää toimitusjohtajana, niin lähes kuka tahansa pärjää silloin varatoimitusjohtajana. Jyväskylään valittiin osaaja kaupunginjohtajaksi, mutta näissä Kevan hommissa ei ole niin väliä.
    Onnea Kimmolle ja kasvamista aikamieheksi!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä