Kirsi Kellokangas on pohjoisessa Keski-Suomessa sijaitsevan Kinnulan uusi kunnanjohtaja.

Kinnulan kunnanvaltuusto valitsi torstai-illan kokouksessaan kunnanjohtajaksi tradenomi YAMK Kirsi Kellokankaan Jyväskylästä äänin 9–6. Vastaehdokkaana oli valtiotieteiden maisteri Sabah Samaletdin. Varalle ei valittu ketään.

Kellokangas on ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintopalveluja tuottavan KEHA-keskuksen projektipäällikkö.

– Näen Kinnulan kunnanjohtajaksi siirtymisen luontaisena urakehityksenä. Olen johtanut julkisen hallinnon laaja-alaisia kehittämishankkeita 12 vuoden ajan. Olen alun perin kotoisin naapurikunnasta Viitasaarelta ja lukion kävin Pihtiputaalla. Minusta Kinnula tuntuu suorastaan kotiseudulta ja ihmiset tutuilta, Kellokangas kertoo.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli kahdella hakukierroksella yhdeksän hakijaa ja yksi virkaan suostumuksensa antanut. Kellokankaan ja Samaletdinin lisäksi haastatteluihin valittiin kauppatieteiden maisteri Hannele Rahkala ja kauppatieteiden maisteri Aki Suhonen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kinnula joutui etsimään uutta kunnanjohtajaa, kun tehtävässä vuodesta 2019 toiminut Erkki Nikkilä siirtyi joulukuussa Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikaishallinnon palvelukseen hallinto- ja tukipalvelujen rakentamisen projektijohtajaksi.

Juttua muutettu 25.3. klo 11.16: Lisätty Kellokankaan kommentit.