kuva: Sami Haapoja / Jyväskylän yliopisto
Pekka Kanervio jatkaa Kinnulan kunnanjohtajana.

Kinnulan kunnanjohtajana elokuusta 2014 toiminut Pekka Kanervio sai viime viikon keskiviikkona jatkoa pestilleen. Hänen kolmen vuoden määräaikainen kautensa katkeaa heinäkuun lopussa, mutta valtuusto valitsi Kanervion toistaiseksi voimassa olevaan virkaan äänin 8–7.

– Jatkokaudelle lähden nöyrin mielin, koska on ilmeistä, että kaikki eivät ole olleet tyytyväisiä työpanokseeni, jos katsotaan valtuuston äänestystulosta, Kanervio sanoo.

Vuonna 1957 syntynyt Kanervio on kasvatustieteiden tohtori ja peruskoulutukseltaan luokanopettaja. Hän työskenteli ennen kuntahallinnon uraansa kuusi vuotta Jyväskylän yliopiston tutkijana ja sitä ennen rehtorina ja opettajana.

– Olen nauttinut työstä kuntahallinnossa. Se johtuu ennen kaikkea siitä, että Kinnula on mukava kunta ja kinnulalaiset ihmiset iloisia ja eteenpäinpyrkiviä.

Kinnulan kunta on menettänyt viime vuosina valtionosuuksia melkoisella vauhdilla.

– Nykyisellä palvelurakenteella emme selviä pitkään. Maakunta- ja sote-uudistuksen onnistumisella on suuri merkitys tulevaisuudellemme. Näyttäisi siltä, että talous tasapainottuisi, jos uudistukset toteutuvat.

Väkiluvun lasku on toinen huolen aihe.

– Se näyttäisi tasoittuvan aikaisemmin kuin ympäröivillä kunnilla ja asettuvan kohtuulliselle tasolle. Syntyvyys on kunnassamme ollut jatkuva ilonaihe, esimerkiksi viime vuonna kunnassamme syntyi 27 lasta, Kanervio kertoo.

Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.