Kittilän kunnantalo on tuttu paikka kunnanjohtajaksi valitulle Timo Kurulalle. (Kuva: Sonja Eloranta)

Kittilä on saanut uuden kunnanjohtajan. Äänestys ratkesi heti virkavaalin ensimmäisellä kierroksella, kun Timo Kurula sai 15 ääntä. Muista ehdokkaista Sirkka-Liisa Olli sai 9 ääntä, Juha Sandberg 2 ääntä ja Veli-Matti Hettula yhden äänen.

Valtuuston kokoukseen oli kutsuttu esittäytymään neljä kärkiehdokasta eli Sirkka-Liisa Olli, Timo Kurula, Mikko Lumme ja Veli-Matti Hettula. Heistä Haminan kasvatus- ja koulutusjohtaja Mikko Lumme vetäytyi hakuprosessista loppumetreillä.

Lyhyessä kiitospuheessaan Timo Kurula vakuutti olevansa valmis yhteistyöhön kaikkien valtuustoryhmien kanssa Kittilän parhaaksi.

-Olen lähes sanaton. Tässä voitti kaikki, etenkin kittiläläiset. Pidän tärkeänä, että meidän yhteistyö toimii. Minulla on ovi auki tuonne käytävään ja ei ole sellaista asiaa, jonka takia ei voi tulla käymään. Olen valmis yhteistyöhön kaikkien valtuustoryhmien kanssa, Kurula totesi.

MainosTimo Kurula on toiminut takavuosina yli kaksi vuosikymmentä Kittilän kunnallisessa päätöksenteossa keskustan riveistä käsin. Vuonna 2017 hän oli hetken aikaa myös Kittilän vs. kunnanjohtajana, mutta joutui jättämään viranhoidon kesken määräaikaisen pestin. Hän oli yksi niistä Kittilän kuntapäättäjistä, joka joutui vastaamaan tekemistään Kittilän päätöksenteossa Lapin käräjäoikeudessa kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamiseen liittyvissä oikeusjutuissa.

Heti äänestyksen jälkeen seitsemän kunnanvaltuutettua ilmoitti jättävänsä Timo Kurulan valinnasta eriävän mielipiteen. Eriävän mielipiteen jättäneiden joukossa olivat muun muassa Oikeudenmukainen Kittilä-ryhmän Inkeri Yritys ja vihreiden molemmat valtuutetut.

Kittilän kunnanjohtajan virka tuli jälleen täytettäväksi, kun edellisellä kerralla virkaan valittu Jari Rantapelkonen päätti lähteä koeaikansa puitteissa kunnanjohtajaksi Sodankylään.