Jari Rantapelkonen siirtyy Enontekiöltä Kittilään. (Kuva: Ville Miettinen)

Kittilän valtuusto valitsi maanantaina Jari Rantapelkosen uudeksi kunnanjohtajaksi. Rantapelkonen sai valtuustossa 15 ääntä, Markku Vehkaoja 9 ääntä ja Amol Gore 2 ääntä. Kaksi valtuutettua jätti tyhjän äänestyslipun.

Jari Rantapelkonen on toiminut Enontekiön kunnanjohtajana vuodesta 2016. Hän on sotatieteiden tohtori ja valtiotieteiden lisensiaatti.

– Valinta tuntuu todella hyvältä. Kunnissa tapahtuu paljon lähivuosina, kun hyvinvointialueet syntyvät ja työllisyyspalvelut uudistuvat, ja Kittilä kohtaa nämä uudistukset hyvävoimaisena. Se on taloudeltaan ja vetovoimaltaan vahva kunta ja sijoittuu kuntien vertailuissa monella mittarilla kärkiviidennekseen. On hienoa mennä töihin tällaiseen kuntaan, Rantapelkonen sanoo.

Viran tavoittelijoita oli kahdella hakukierroksella yhteensä 17, joista 8 haastateltiin. Soveltuvuusarviointiin valittiin Rantapelkonen ja Kannonkosken kunnanjohtajana toiminut Markku Vehkaoja. Rantapelkonen ja Vehkaoja esittäytyivät maanantaina valtuustolle ennen virkavaalia.

MainosKittilä valitsi kunnanjohtajan viiden vuoden määräajaksi. Tällä hetkellä kunnanjohtajana toimivan Antti Jämsénin määräaikainen virka katkeaa kuluvan vuoden lopussa. Jämsén on hoitanut kunnanjohtajan virkaa vuoden mittaisissa määräaikaisissa pätkissä vuoden 2019 alusta lähtien.