Timo Kurula ehti jo aloittaa Kittilän vt. kunnanjohtajana. Valinta menee nyt uudelleen valtuustoon. (kuva: Miika Sirkiä/Kittilälehti)

Kittilän kunnanhallitus päätti torstaina viedä vt. kunnanjohtajan valinnan uudestaan valtuustoon.

Valtuusto valitsi huhtikuussa tehtävään kunnanhallituksen entisen puheenjohtajan Timo Kurulan, kesk. Päätöksen laillisuus on kyseenalaistettu muun muassa siksi, että hakijoista ei tehty ansiovertailua.

Valtuuston päätös tuskin muuksi muuttuu uudessa käsittelyssä, sillä kunnanhallitukselle toimitetussa ansiovertailussa Kurula todetaan ansioituneimmaksi ja tehtävään parhaiten soveltuvaksi. Hallitus esittääkin Kurulan valintaa ja yhteiskuntatieteiden maisteri Antti Jämsénin valintaa varalle.

Jämsén on toiminut kunnanjohtajana useissa kunnissa. Kurula nostetaan vertailussa Jämsénin edelle paikallistuntemuksen perusteella. Sitä pidetään erityisen tärkeänä, kun kyseessä on lyhyt, seitsemän kuukauden mittainen määräaikaisuus.

MainosKittilä pyysi lausunnot valtuuston huhtikuisen valintapäätöksen lainmukaisuudesta asianajaja Jarmo Junturalta ja Kuntaliitolta. Juntura viittaa hallinto-oikeuksien aiempiin päätöksiin ja toteaa kunnalla olevan henkilöstön valinnassa laaja harkintavalta. Silti on olemassa riski, että hallinto-oikeus kumoaisi päätöksen, jos siitä valitettaisiin. Siksi Junturan mielestä on tarkoituksenmukaista, että asia viedään uudelleen valtuustoon.

Kuntaliiton lausunnon mukaan ei ole normaalia menettelyä, että tehtävään valittu aloittaa työnsä ennen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa. Kurula aloitti työnsä jo 2. toukokuuta.

Kunnanhallitus päätti torstaina, että vt. kunnanjohtajan tehtävää hoitaa hallintosäännön mukaisesti hallintojohtaja Esa Mäkinen, kunnes valtuuston uusi valintapäätös on pantu täytäntöön. Valtuusto kokoontuu 29. toukokuuta.

 

MainosKuntalehden aiempia uutisia Kittilästä