Timo Kurula valittiin Kittilän kunnanjohtajaksi lokakuussa 2022. (Kuva: Sonja Eloranta)

Kittilän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnanvaltuusto merkitsee tiedoksi korkeimman oikeuden maaliskuussa antaman tuomion virkarikoksista.

Korkein oikeus tuomitsi Kittilän nykyisen kunnanjohtajan, aiemmin kunnanhallituksen puheenjohtajana toimineen Timo Kurulan 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä. Muut vastaajina olleet kunnanhallituksen jäsenet ja varajäsenet tuomittiin sakkorangaistuksiin.

Kunnanhallituksen jäsen Esa Ylläsjärvi (Oikeudenmukainen Kittilä -ryhmä) esitti, että asian tuominen tiedoksi valtuustolle ei ole riittävää. Hän vaati ylimääräistä kunnanvaltuuston kokousta ja Timo Kurulaa koskevan kuulemismenettelyn aloittamista viran hoitamisen keskeyttämiseksi koeajalla ja palvelussuhteen katkaisemiseksi.

Vihreiden Saana Veltheim kannatti ensin Ylläsjärven esitystä, mutta veti sitten kannatuksensa pois ja teki oman esityksensä Kurulan kuulemisesta ja palvelussuhteen katkaisemisesta. Kun kumpaakaan esitystä ei kannatettu, ne raukesivat ja kunnanhallituksen päätökseksi jäi kunnanhallituksen puheenjohtajan Pekka Rajalan, kesk., esitys, jonka mukaan KKO:n tuomio viedään valtuustolle vain tiedoksi.

Kittilän valtuusto kokoontuu 17. huhtikuuta.