Kiuruvesi on 8000 asukkaan kaupunki Pohjois-Savossa. (kuva: Kiuruveden kaupunki)

Kiuruvesi on jatkanut kaupunginjohtajan viran hakuaikaa. Uusi hakuaika päättyy 13. huhtikuuta.

Ensimmäisellä hakukierroksella hakemuksia kertyi yhdeksän. Uusia hakijoita kaivataan, mutta ketä tahansa ei pohjoissavolaisen luomukaupungin ykkösvirkaan huolita:

– Jäpäkyörät, hymelöt ja kaeken mualiman koheltajat: jättäkee tämä virka välliin. Myöskää lierakkeita suatikka vöhnäkkeitä emme kaepoo. Tässä hommassa ee toinna myöskää lehmääntyä, vaekka maeto- ja lihapitäjä ollaannii. Mykyrokan pittää maestua, virkailmoituksessa huomautetaan.

”Jäpäkyörä vastustaa kaikkea”

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen, kesk., oliko virkailmoitus näin lennokas jo ensimmäisellä hakukierroksella?

– Kyllä oli. Toiveissa oli tehdä hieman erilainen ilmoitus – lupsakkuus on jo mainittu heti alussa ja sitten tavallaan negaatiot, mitä ei haluta, haluttiin tuoda pilke silmäkulmassa esille jälkihuomautuksessa. Kyllä tiällä varmasti pärjee semmonennii, joka ee mykyrokkoo syö. Mutta suattaapi joutua sitä vähä selittelemmään! Rekryä vauhdittamaan tehtiin myös yhteistyössä kiuruvetisen Teatteri Hulluviiman kanssa viisiosainen videosarja. Kannattaa tutustua. (linkit videoihin uutisen lopussa)

Millainen on jäpäkyörä?

– Jäpäkyörä vastustaa kaikkea ihan vastustamisen ilosta eikä pysty tekemään kompromisseja: Olla äkittää vuan, eekä ossoo tuumata er kulumilta!

Miksi ensimmäinen hakukierros ei tuonut enempää hakemuksia?

– Kyläpäälliköitten paikkoja oli paljon auki ympäri Suomen ja myös tässä suhteellisen lähellä. Kiuruvedessä itsessään ei sinänsä ole mitään vikaa, vuoden 2020 tilinpäätöskin tuli reilusti plussalle ja yli 3,4 miljoonan alijäämäkin saadaan nyt katettua. Voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä – toki tilanne vaatii edelleen rakenteellisia uudistuksia, jottei alijäämäpeikko pääse enää yllättämään. Tulin itse töiden perässä Kiuruvedellä kymmenen vuotta sitten ja hyvin kiurukkaitten kanssa on kulkenut. Eeku hakemaan! Lupsakoeta immeisiä myökii ollaan!

Virkailmoitus Kiuruveden kaupungin sivuilla

Kaupungille johtaja, osa 1
Kaupungille johtaja, osa 2
Kaupungille johtaja, osa 3
Kaupungille johtaja, osa 4
Kaupungille johtaja, osa 5