Stina Mattila uusi pestinsä Kokkolan kaupunginjohtajana. Valinta ja sen ympärillä vellonut huhumylly oli jättänyt syvät jäljet töitään jatkavaan kaupunginjohtajaan. (Kuva: Kokkolan kaupunki Facebook-sivut)

Kauppatieteiden maisteri Stina Mattila jatkaa Kokkolan kaupunginjohtajana. Kokkolan kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantain kokouksen toisella äänestyskierroksella. Toiselle kierrokselle selvisi myös Marcus Henricson, joka hävisi ratkaisevalla kierroksella äänin 23-20.

Ensimmäisellä kierroksella mukana oli myös Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto, joka sai viisi ääntä. Mattila keräsi jo ensimmäisellä kierroksella 20 ääntä, kun Kruunupyyn vs. kunnanjohtaja Marcus Henricson sai taakseen 18 valtuutettua.

Jos tiukka äänestystulos olikin ennakoitavissa jo etukäteen, niin Stina Mattilan kiitospuhe valinnan jälkeen yllätti kaikki. Valinnastaan syvästi liikuttunut Mattila nosti esiin likaisen pelin ja huhut valintaprosessin aikana. Salissa istuville omaisilleen hän lähetti lämpimän kiitokset.

-Ilman heitä minä en olisi jaksanut. Minun tarkoitukseni ei ollut itkeä, mutta ymmärrätte, että tämä 8 kuukautta on ollut helvetillinen. Kun tehdään töitä hirveällä työkuormalla ja osallistutaan tämmöiseen skabaan, niin onhan tämä aikamoista. En tiedä, suosittelenko tätä kenellekään, syvästi liikuttunut Mattila totesi.

MainosHurjat huhut loukkasivat

Harvinaisen avoimessa kiitospuheessa Stina Mattila otti esiin sen huhumyllyn ja loanheiton, jota hänen valintaansa vastustaneet tahot ovat kaupungissa pyörittäneet. Valtuusto kuunteli kaupunginjohtajansa avautumista hyvin hiljaisena.

-Mun on yksi asia sanoa julkisesti, jos vain pystyn. Se on se huhujen määrä, joka tässä on ollut. Se on kieltämättä loukannut aika pahasti. Mun puoliso istuu tuolla ja yksi huhuista on ollut se, että minulla on ollut avioliiton ulkopuolinen suhde ja se kuulkaa loukkaa tosi pahasti.

-Me on yli 35 vuotta oltu yhdessä ja se mitä minä tunnen Jussia kohtaan, on jotain suurempaa kuin rakkaus. Käännytään uuteen siipeen, ei enää puhuta tästä, mutta ymmärrätte, miten huhut voivat satuttaa, avautui kyynelehtivä Mattila valinnan jälkeen kaupunginvaltuustolle.  

Stina Mattila valittiin nykyiselle seitsenvuotiselle kaudelleen toukokuussa 2016. Myös nyt kaupunginjohtaja valittiin seitsemän vuoden määräajaksi. Kahden hakukierroksen jälkeen hakijoita oli 12, joista 6 haastateltiin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tällä tavalla luottamushenkilöt haluavat kyykyttää kaupunginjohtajaa. Silti vaaditaan koko prosessin ajan täyttä työpanosta. Kokkolassa kj valittiin uudelleen, Oulussa ei.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*