Kolari valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi marraskuussa 2018.
kuva: Milla Salo / Kolarin kunta
Kolarin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi joulukuussa 2018.

Kolarin kunnanjohtaja Kristiina Tikkala on saanut kirjallisen varoituksen virkatehtävien hoitamisen laiminlyömisestä ja epäasianmukaisesta käyttäytymisestä.

Kolarin kunnanhallitus päätti varoituksesta viime viikon tiistaina ja se annettiin tiedoksi Tikkalalle torstaina. Kunnanhallituksen päätös varoituksen antamisesta syntyi äänestämällä lukemin 4–3.

– Varoituksen tarkoituksena on antaa kunnanjohtaja Tikkalalle mahdollisuus korjata menettelynsä ja osoittaa siten, että edellytykset virkasuhteen jatkamiselle ovat olemassa, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Kaikkonen-Tiensuu, kesk., tiedotteessaan.

Varoituksen antamisen puolesta äänestivät Kaikkonen-Tiensuun lisäksi Ira Pääkkölä, vas., Raimo Kumpurinne, sd., ja Meän Kolari -ryhmän Mikko Lipponen. Varoitusta vastaan olivat Unto Friman, kesk., Janne Raittimo, kesk., ja Orvo Vaattovaara, vas.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tikkalan asema kunnanjohtajana on ollut vaakalaudalla huhtikuun alusta lähtien. Kolarin valtuusto totesi tuolloin äänin 13–8, että Tikkala ei nauti kunnan päättäjien luottamusta. Tikkalalle tarjottiin erosopimusta, mutta hän ei suostunut sitä allekirjoittamaan.